Тази рецепта съм запомнила от детските си години, когато моята баба на село ми приготвяше бърза закуска. Опитайте, страхотна е!

Банички със сирене и извара

Продукти

200 мл кисело мляко (около половин кофичка)

3 яйца

2 чаени чаши брашно

250 грама сирене

250 грама извара

1 ч.л.

сода бикарбонат

Около 50 грама масло и толкова олио за пържене

Инструкции

Разбъркайте добре в дълбока купа яйцата и киселото мляко, добавете брашното и содата. Разбийте хубаво, за да няма бучки и сложете сиренето и изварата.

Готовата смес ще използвате, за да изпържите баничките в тиган с масло и олио, като се стараете да не ги изгаряте. Пържат се бавно. Това значи котлонът да не е много силен. Гребвате от сместа и слагате в тигана или колкото за една голяма баничка, или за три по-малки, според предпочитанията ви. Обръщайте ги често, за да не останат сурови отвътре и да хванат златист загар.

Поднесете ги топли с прясно мляко или айран.