Опитайте един по-различен начин за приготвяне на традиционната мусака.

Необходими продукти:

600 гр. кайма - 600 г

1 кг картофи

50 мл олио

сол

черен пипер

червен пипер

чубрица

2 с.л. доматено пюре

За заливката:

2-3 яйца

2 с.л. брашно

1 кофичка кисело мляко

2 - 3 с.л.  прясно мляко по желание

1 щипка сода бикарбонат

Начин на приготвяне:

Загрейте олио в тенджерка на котлона и запържете каймата, като бъркайте непрекъснато, докато се раздроби добре и се запържи хубаво.

След като каймата е сготвена, добавете сол на вкус, черен и червен пипер, чубрица. Объркайте и снемете от котлона.

Обелете картофите и ги наредете на сравнително тънки кръгчета. Намазнете неголяма правоъгълна тава добре. Подредете ред картофи, отгоре сипете каймата и най-отгоре разпределете останалите картофи.

Тези картофени кюфтенца се топят в устата, всички ги обожават

Долейте малко вода с размито в нея доматено пюре, още малко олио по желание и сложете да се пече, докато течността се изпари и картофите се сготвят.

Разбийте яйцата с млякото за заливката. В малко олио запържете брашното за кратко на котлона. Снемете и при непрекъснато разбиване доливайте по малко от млечната смес към брашното. Разбийте, докато заливката се хомогенизира.

Излейте върху мусаката и запечете във фурната, докато стегне и добие апетитна коричка.