Лятото настъпи с пълна сила и мнозина едва издържат горещините. Повечето хора търсят всевъзможни спасения от високите градуси. Някои не излизат от домовете си в най-горещите часове, други по цял ден стоят край вентилатора/климатика, мнозина избират плажа или планината, а други залагат на студените напитки.

Майка ми прави куп странни неща с утайката на кафето! Първо реших, че е луда, но после...

Но какво правят любителите на силното и горещо кафе в горещините? Ами.. пият го, но как! 

Оказа се, че най-новата мода сред всички е да замразят кафето си и след това да правят чудеса с него. Но преди да разберете защо го правят, то от jenata.blitz.bg държат да припомнят, че преди време станаха ясни кои са най-честите грешки при варенето на кафе, които допускат всички.

Редом с това стана ясно, че големи чудеса ще се случат с тялото на всички, които решат да пият кафето си с малко масло в него. Но да се върнем на причините хората да замразяват кафето си.

„Обичам да пия силно и горещо кафе. Да, в жегата не е много приятно, но няма как. Преди слагах кубчета лед в него, но замръзналата вода само разреждаше вкуса му, а това ме побъркваше“, споделя читателка на jenata.blitz.bg, която изпрати писмо до фейсбук страницата на jenata.blitz.bg, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки.

„Тогава открих спасението – замразявах кафето. Изсипвах го във формичките за лед (или пликчета за лед) и след това правех чудеса с него. Заслужава си! Изпробвайте този метод! Ще се преродите в жегите“, допълва жената.

Ако искате да научите защо го прави, както и какви са невероятните ползи от това, то посетете jenata.blitz.bg