Ако в много от нас желанието за сутрешна ободряваща напитка е едно – чаша кафе, то начинът, по който го предпочитаме, може да се различава значително.

Едни го харесват сладко и с мляко, други предпочитат черно и горчиво, а трети тип американско, което да пият горещо и дълго време.
Но както и да го обичате, проблемът, който стои пред всички любители на черната напитка, е неговата цена, особено когато говорим за избрани сортове, за по-ароматни видове и богат вкус.

Но вместо това можете да направите и нещо друго – да си купите билет за Япония, където Key Coffee, местна компания за кафе, наскоро разкри новата си технология за варене.

Според тях тя ще промени завинаги начина, по който пиете кафето си. Тяхната тайна: замразяват целите кафени плодчета веднага, след като се съберат.

Обикновено кафените зърна веднага се отделят от външната им обвивка след прибиране на реколтата. Но уникалният метод на Key Coffee поставят плодовете на температура, близка до замръзване и им позволява да се развият, увеличавайки нивата на захарозата, органичните киселини и свободните аминокиселини.

Резултатът: по-силен, по-богат аромат и вкус за сутрешната ви напитка.
Ако нямате търпение да вкусите от тази нова ободряваща течност, ще трябва да изчакате до края на 2018 г., за да резервирате билет до Япония, когато новият продукт ще бъде пуснат в продажба.

Източник: profit.bg