С новата година идва и вълнението за новото начало, което искаме да поставим – да се откажем от вредните навици и да създадем полезни такива. Когато мислим в тази насока обаче, дали в списъка намират място и привичките, свързани с интимните взаимоотношения?

Ако наблюдавате негативна тенденция при тях, вероятно е време да се вгледате по-отблизо и да набележите токсични навици, които компрометират връзките ви. Кои са най-често срещаните грешки в това отношение?

Четете още полезни съвети ТУК! 

1. Прекалено скоро се появяват сериозните ви намерения

Няма нищо лошо да се обвържете по-сериозно с някого, но ако след две срещи на кафе сте готови да заживеете заедно, това може да е проблем.

Не прибързвайте с взимането на решения. Насладете се на достатъчно време, в което да опознаете човека и да разберете дали двамата сте съвместими, преди да скачате в дълбокото.

2. Непрестанно мечтаете за съвършено бъдеще

Ако живеете с перфектната картина на вашето бъдеще в съзнанието си, може да пропускате реалността. Останете в настоящето и опознайте човека по-добре през първите няколко срещи. Няма как да бъдете в настоящия момент, ако мечтаете за вашия меден месец във Венеция например.

3. Игнорирате предупредителните сигнали

Ако търсите дългосрочни взаимоотношения, трябва да сте ориентирани към бъдещето. Попитайте партньора си дали иска деца и дали е готов да сключи брак.

Слушайте и наблюдавайте, защото това, което ви се струва тривиално в началото на връзката, може да разбие сърцето ви по-късно. Не пренебрегвайте предупредителните знаци.

Източник: tialoto.bg.