Не може да се отрече, че изневярата може да причини много болка. Ако имате проблеми във връзката, то по-добре се изправете смело срещу тях. Разговаряйте с половинката си, за да се опитате да ги разрешите, дори и да ви отнеме време.

Бъдете честни най-вече спрямо себе си и не търсете веднага други заместители.

Ако нищо не помогне, отношенията ви не се променят най-добре се разделете. Така няма да има наранени, лоши спомени и изживявания.

Изневярата може да промени цялата ви гледна точка за живота, не само за връзката ви.

Ето какво споделят пет жени, които са изневерили и не съжаляват обаче за действията и взетите решения.

Първата жена е на 23 години и се казва Каси, а историите са споделени в британското издание на сп. "Космополитън".

Каси споделя:

"Бях в дългогодишна връзка с един ужасен мъж. Изневерявал ми е няколко пъти. Не го напусках, защото всяко чувство за увереност в мен се бе изпарило. Исках да скъсаме, но смятах, че той е най-доброто, което мога да срещна, че не заслужавам нищо по-добро. Тогава един мой приятел започна да проявява интерес към мен. Излизахме няколко пъти да пийнем по нещо и... една вечер преспахме. Ако не беше този мъж, който да ми напомни, какво е да се чувствам ценена, да ми покаже, че заслужавам повече, никога не бих събрала смелост, за да напусна предишното си гадже. Момчето, с което преспах не ми е гадже сега, но продължаваме да сме добри приятели".

От какво се впечатлява и ласкае най-много всяка зодия

Дженифър, на 21 г.

"Аз и гаджето ми бяхме във връзка, но от разстояние. Започнах да чувствам, че не се нуждая от него вече. Бях щастлива без него. Бившият ми взе, че се появи отново в града. Една вечер бях на бар, пийнах си малко повече и реших да му се обадя, за да ме откара вкъщи. Така се получи, че останах в тях и преспахме. Събудих се към 4 сутринта. Бях ужасена и погнусена от себе си. Тръгнах си от апартамента му, бях облечена в негова тениска. Докато чаках таксито пред блока осъзнавах, че в главата ми беше пълна каша. Започнах да оценявам гаджето си по друг начин. Благодарна съм, че е до мен и имам друго разбиране за него вече. Ако не бях изневерила, никога нямаше да осъзная тези неща, а с него щяхме да се разделим. Това спаси връзката ни".

Али, 22 г.

Французите са шампиони по летни изневери

"Изневярата ме накара да проумея едно: до каква степен на гаджето ми не му пука за мен. Той просто искаше да прекарва повече време с приятелите си, а не с мен. Можеше да му кажа, че ще се забавлявам с тях, а той би ми отвърнал "Забавлявайте се". На него не му пукаше с кого излизам. Стигнах до етап, в който заминах за една нощ до Канада с друг мъж. На всичкото отгоре му казах, че ще замина преди да се е случило. Той не отговори, не ме попита нищо. Тогава разбрах, че е време за промяна. Скоро след това срещнах новата любов - човекът, за когото в момента съм сгодена. Не съжалявам, че потърсих щастието в лицето на друг".

Габи, на 22 г.

"Мъжът, на когото изневерих беше първата ми и голяма любов. Той ми беше изневерявал няколко пъти преди, но аз все му прощавах. Докато растяхме заедно той се променяше много, не можех да го контролирам. Случи се така, че търпях много. Търпях и търпях, но в един момент търпението ми се изчерпа напълно. Озовах се в обятията на друг мъж - най-добрият ми приятел. С него си разкрихме всичко. Една вечер просто се озовах в прегръдките му и така нещата отидоха в друга посока. Чувствах се виновна, но не се обвинявах. Обвинявах гаджето ми. Не можех да открия любов и разбиране от него и затова я потърсих на друго място.Разделихме се и без него съм най-добрата версия на себе си. 

Габриел, 24 г.

"Бях с гаджето три години. С времето започнахме да прекарваме все по-малко време заедно. Спряхме да правим секс, нямахме физически контакт. Не го напусках, защото бях доволна, че не се караме. С времето дори започнах да обвинявам себе си, че не правим секс, защото съм изгубила желанието си по някаква причина. Започнах да си говоря с едно момче на работа. Нещата в това отношение се промениха тотално. Нямах търпение да отида на работа (като се има предвид, че мразя работата си), да си прочета съобщенията.

Проблемът беше, че той имаше годеница, а аз гадже. Разговорите между нас започнаха да стават флиртаджийски, а в един момент с открито сексуално съдържание.И така, както се случва в красивите филми... в един прекрасен ден се целунахме. Не можахме да спрем. Колкото повече време прекарвахме заедно, толкова повече осъзнавахме, че сме нещастни във връзките си. Животът ми се промени, започнах да искам да излизам, да се виждам с приятели. Спомних си за стари хобита. Изневярата ми показа, колко нещастна и самотна бях. Съжалявам, защото не искам да наранявам хората, но изневярата ми показа, колко зле бяха нещата между мен и бившето ми гадже.  Днес съм щастлива и благодарна за всичко".