Попълнете търсена ключова дума или фраза

Таблетките за съдомиялна има много и чудесни приложения, за които дори и не подозирате! СНИМКИ показаха 10 от тях

https://blitz.bg/layfstayl/za-damite/tabletkite-za-sdomiyalna-ima-mnogo-i-chudesni-prilozheniya-za-koito-dori-i-ne-podozirate-snimki-pokazakha-10-ot-tyakh_news532067.html Blitz.bg София, България 26 Юли 2017, 20:21 9237 прочита 0 коментара
Съпругът ми е много разсеян. Веднъж купи цял пакет таблетки за съдомиялната, които не бяха за нашия модел. Изобщо не пасваха в отделението. Не ми даде сърце да хвърлям - та те струват куп пари! Тогава се сетих за нещо, което бях чела не много отдавна в Интернет - че  най-качествените таблети за миялни машини  могат да се използват за най-различни цели. Излъсквали и най-голямата мръсотия, справяли се дори и с безнадеждни случаи. Е, реших да пробвам", това сподели една домакиня.  

"Ето някои от най-изненадващите открития, които направих, докато изразходваме целия пакет! Сигурна съм, че и на вас тези идеи няма да са ви излишни", казва още тя.


Таблетки за съдомиялна машина

НЕСТАНДАРТНА УПОТРЕБА

 1. Почистване на фурни
  Фурните се замърсяват с фантастична скорост. Чисто почистването им е изключително трудно, особено плота и котлоните. 

  Не се притеснявайте, ако фурната ви прилича на истински ад. С всичко ще се справи една единствена таблетка за съдомиялна: стрийте я на прах , разтворете я в топла вода и почистете старателно фурната и плота с нея. Не забравяйте да  защитите кожата на ръцете си с ръкавици ! Тъй като таблетките са много концентрирани , те бързо се справят със замърсяването.

  Важно! След почистване добре изтрийте всички повърхности на фурната с влажна гъба, за да  се отстранят химикалите  напълно. 
  таблетки за съдомиялната машина

 2. Почистване на замърсени съдове
  Може би това е най-мръсното нещо в къщата (след фурната, разбира се).  Старата захабена тавичка може да блесне като нова - просто я накиснете в гореща вода, след което добавете вътре натрошена таблетка за съдомиялни машини. Оставете съда  да се накисне хубаво за една нощ.

  Отново не забравяйте много хубаво да измиете съдовете след почистването. Таблетките за съдомиялната машина са истинско малко  химическо оръжие  - затова трябва да бъдете много внимателни, за да не остане от отровата по съдовете. 
  таблетки за съдомиялната машина

 3. Избелване на тъкани
  Разтвор, приготвен от таблети за миялни машини и топла вода, е в състояние по чудодеен начин да избели и най-упоритите петна по вашите дрехи. Внимание: Използвайте само за бели тъкани , цветните ще се обезцветят!

  Необходимо е просто да оставите тъканите да пренощуват в концентриран разтвор, приготвен от таблетките. След това, разбира се, трябва да изплакнете много старателно. 

  таблетки за съдомиялната машина

 4. Прочистване на стените
  Ако стените ви са покрити с  мазни петна , отново на помощ идва разтвор, приготвен от таблетки за съдомиялна машина. Той също така премахва следите от спонтанното детското творчество: справя се с тебешир и дори с флумастер . Главното условие е съвсем просто: стените трябва да бъдат миещи се, за понесат този процес невредими. 
  таблетки за съдомиялната машина
 5. Почистване на перална машина
  Таблетката за съдомиялна машина ще почисти барабана на пералнята , както и ще се справи с наслагванията и ще дезинфекцира машината.

  Специалистите препоръчват 1 път на месец да пускате пералната машина без дрехи в нея на цикъла за дълго пране при висока температура, поставяйки в отделението за прах таблетка за миялна машина (таблетките може да бъдат дори 2). Тази проста манипулация значително ще удължи живота на домакинския ви уред! 
  таблетки за съдомиялната машина

 6. Прочистване на пластмаса
  Пластмасова градинска мебел , шезлонги , детската люлка : всичко, което е изложено постоянно на открито, бързо и безнадеждно се замърсява. Но решението е в хапчето-чудо , което се справя дори и с най-трудните задачи! Нито следа от птичи изпражнения върху пластмасовите столове, без прах и захабяване. Всичко ще заблести! 
  таблетки за съдомиялната машина
 7. Прочистване на посудата от тъмната плака
  Просто залейте стъклените, чаените и кафеените чашки с топла вода, а след това към нея прибавете натрошена таблетка за съдомиялна  машина. Няма да се налага и да търкате: няколко часа в разтвора, и плаката изчезва напълно. Ще трябва само да измиете всичко много старателно. 
  таблетки за съдомиялната машина
 8. Почистване на метални прибори
  Приборите за хранене ще светнат, ако ги накиснете в продължение на няколко часа в разтвор от таблетка за съдомиялна машина. Наситеният разтвор може да помогне за възстановяване на блясъка на всякакви други метални изделия. 
  таблетки за съдомиялната машина
 9. Почистване на пластмасови съдове
  Пластмасовите съдове  имат тенденция да абсорбират хранителни миризми . За да се справите с това неприятно явление, можете да използвате същия разтвор като при металните прибори. Ако неприятната миризма идва от други пластмасови изделия (например кошчето за отпадъци), отстранете я по същия начин. 
  таблетки за съдомиялната машина
 10. Почистване на тоалетната
  Просто пуснете натрошена на прах таблетка за съдомиялна в тоалетната и я оставете така за една нощ. Сутринта ще бъдете поразени от чистотата и белотата! Всеки милиметър ще блести така, както сте мечтали. 
  таблетки за съдомиялната машина

СЪВЕТ:

Не е известно  кои таблетки за съдомиялна машина  са най-добрите. Без значение какви използвате у дома, често всички се сблъскват със същия проблем: таблетката не успява да се разтвори по време на цикъла на почистване. Толкова е жалко: токът и водата са похабени, а съдовете трябва да се доизплакват и дори да се мият на ръка.

За да не ви се случва, внимавайте за разпределението на чиниите в машината. Много високите чинии могат да запречат достъпа на вода в машината, и за това таблетките да не се разтварят.

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам