През 1979 година цял свят говореше за Лиля Гасинска. Причината за това се крие в действието, което тогава 18-годишната девойка направи.

7 индийски актриси, които поразиха света с красотата си (СНИМКИ)

Да започнем от там, че Лиля е родена в Одеса. Майка й била актриса, а баща й музикант. Родителите й не се съмнявали, че любимата им дъщеря също ще стане актриса, но тя имала съвсем различни планове за бъдещето си. 

Валентина е единствената жена в света родила 69 деца, а историята й е повече от невероятна (СНИМКИ)

На 15-годишна възраст момичето решава да влезе в Одеския военноморски колеж - дори успява да отиде а стаж в Обединеното кралство. След като се връща в тогавашното СССР започва работа на круизния лайнер „Леонид Собинов”.

През януари корабът се отправя към Австралия. И така през нощта на 14 януари 1979 г. Лиля облича червен бански от две части, промушва се през един от люковете на круизния кораб и скача във водата, въпреки, че плавателният съд е на километри от брега.

След 40 минути постоянно плуване Лиля излиза на брега на Пирмонт - предградие на Сидни. Там тя вижда двама души, които се разхождат с кучето си по крайбрежната. Отправя се към тях и с развален английски им казва, че спешно трябва да я заведат в полицията. 

Щом минувачите виждат непознатото момиче с червен бански, което излиза от водата, ожулено и охлузено, тъй като се е опитвала 30 минути да премине кея, те веднага я карат към близкото полицейско поделение. 

От jenata.blitz.bg трябва да уточнят, че заради странната случка всички започват да я наричат „момичето с червения бански”.

Но какво толкова е странното в историята на Лиля - „момичето с червения бански”, както и много снимки, ще видите на jenata.blitz.bg