Майка на новородено останала поразена, след като бебето ѝ на няколко дни отворило уста и вътре се показал напълно оформен и пораснал зъб. 18-годишната Бетани Грийн не можела да повярва на очите си, когато осъзнала, че малката Айвъри си има съвсем истински зъб, съобщава „Сън“.
 
Момиченцето е родено на 16 януари след спокойна бременност и при бързо 4-часово раждане в болница в британския град Блекпул. Тази седмица ѝ предстои първия контролен преглед, а зъболекари ще решат как да се процедира с напълно израсналия млечен зъб.

 

Първите зъбки на повечето бебета се появяват между четвъртия и седмия месец, но сред малък процент се наблюдават т.нар. „рождени зъби“.
 
Бетани пък разказва: „Не знаех, че всъщност съм бременна до шестия или седмия месец, когато започна да ми личи. Тя се роди с малък зъб, който тъкмо се показваше, а сега е на четири седмици и той е пораснал напълно. Една акушерка ми каза, когато се роди, че изглежда ще си има зъб“.
 


Според професор от Университета в Централен Ланкашър, възможно е да поникнат още зъби. Специалистите ще направят всичко възможно, за да ги запазят, но има сериозни причини те да бъдат извадени. Основната е, ако зъбът не е стабилен, тъй като може да падне и да отиде в дробовете на детето. Проблем е и че може сериозно да разрани долната част на езика.
 Превод и редакция: БЛИЦ