Отдавна се говори за роботи, които ще ни изместят от работното ни място. Вероятно можем някак си да го предотвратим, но как? Като ние самите станем киборги в офиса! Така например фирмата "32М" в щата Уисконсин е първата в САЩ, която ще поръча чипове за всичките си служители. Според представител на компанията над 50% от служителите й сами ще поискат да им ги имплантират.

Инициативата, която е напълно доброволна, ще постави чип за радио идентификация (RFID) в ръцете на служителите - между палеца и показалеца. Размерът му е колкото оризово зърно. След имплантирането служителят ще може да изпълнява редица често срещани дейности само с едно леко движение на ръката.

“Смятаме, че RFID технологията ще поеме всичко – от пазаруването до отварянето на прозорци и врати, използването на копирни машини, влизането в мрежата на компанията, отключването на телефоните, размяната на визитни картички, складирането на информация за медицинското състояние на служителя. А не на последно място – и за извършване на плащания на RFID терминалите,” обяснява шефът на фирмата 32M Тод Уестби.

Вие бихте ли се съгласили да имплантират чип в ръката ви?

Източник: Science Alert