Стефан Карулски, сръбски архимандрит, е пророкувал още през ХХ век, че ще се случи ужасен хаос. Според него, скоро потоп ще обърне света с главата надолу, САЩ ще загинат, а Русия ще се изправи пред немислима трансформация, информират световните издания.

Атонският монах е предсказал краха на Съединените щати и трудното бъдеще на Русия през 21 век.

Неговите видения са съвпаднали с пророчествата на Ванга и Нострадамус за това, че САЩ ще пострада от сериозно наводнение, много градове ще попаднат под водата. За да се спасят, хората ще бъдат принудени да се преместят в други страни. „Америка скоро ще рухне“, а бежанците ще изпълнят Русия и Сърбия.


Стефан Карулски

Природното бедствие ще засегне цялото човечество и хората ще се занимават главно с натурално земеделие. Това ще е единственият начин да си осигурят храна и да оцелеят. Светът ще бъде покрит от глад и разруха.

Човечеството обаче ще се адаптира към това и хората няма да изчезнат от лицето на Земята.

Подобна прогноза е споделила и Ванга. Тя счита, че в близко бъдеще САЩ ще бъдат покрити с "кървави дъждове", а също така ще има локални въоръжени конфликти, като не се предвижда глобална война.

Освен това тя е подчертала, че борбата срещу „новата инфекция“ ще продължи достатъчно дълго. Човечеството обаче ще успее да преодолее всичко, а в резултат на катаклизмите Русия ще се превърне в суперсила.