Случаят е от най-големия град в Родопите, а именно Асеновград. Младеж е решил да оползотвори деня си с добро дело - той е сложил ръкавици и е почистил боклуците, изхвърлени по улицата от недобросъвестни граждани, пише Глас нюз бг.

Сред боклуците имало и много фасове, които освен че замърсяват, съдържат и всички отровни вещества, които съдържа самата цигара. Те са около 4000, като 400 от тях са канцерогенни, а при разграждането на фасовете се отделят амоняк и сяра.

Живееща в улицата щракнала няколко снимки на момчето, докато той почиства. Тя не пропуснала да го поздрави за доброто, което прави, а той я поканил да се включи с фразата "Трябва всеки да си размърда задника и всичко ще е някак по-хубаво".

Съдика Юсеин, която сподели в социалните мрежи за доброто дело на младежа, написа в своята публикация, че иска да има все повече такива младежи. Ето какво споделя още тя:

"Здравейте! Искам да ви запозная с "малкия принц" наричам го така защото не знам името му. Това дете вчера събра боклуците в цялата улица и надлежно ги изхвърляше в коша.

Младежът събра отпадъците до последния фас. Поздравих го, а той ме покани да се включа с фразата "Трябва всеки да си размърда задника и всичко ще е някак по хубаво". С цялата си душа искам да има все повече такива младежи!"

Публикацията на Съдика събра хиляди лайкове, както и много положителни коментари.

"Казала съм го и пак ще го кажа - РОДИТЕЛИТЕ, те са в основата за изграждане на ценностите в децата! Бравооо!", "Много хубаво е направило и казало момчето! Но за жалост, едва ли някой се е включил!

Бонусите са важни! 200 лв. Спорт и 1500 лв. Казино
 

Обикновено на тези хора се гледа, като на нещо необичайно, неморално! Такива хора биват усмивани! Браво на момчето! Нека бъде за пример!", "Браво!

Ако всеки се погрижи за чистотата наистина ще бъде по-хубаво!", "Трябва също да бъдем по - съвестни и отговорни да не замърсяваме улиците!" - гласят малка част от коментарите.

Вижте снимки:

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук