На 5 март 1953 г. умира съветският вожд Йосиф Сталин. През годините фигурата на диктатора се превърна в митична. Някои дори му приписват пророчески способности. 

Новинарският портал Лайф е събрал изявления от покойния лидер на СССР, който може да минат за виденията за бъдещето и бяха разпространени от информационните агенции.

За информационната война
Много постижения на нашата партия и народ ще бъдат извратени и оплюти, преди всичко в чужбина, а и в нашата страна.

За отношенията със Запада
Западът ще ни отмъщава жестоко за нашите успехи и постижения. Той разглежда Русия като варварска страна и източник за суровини.

За разпадането на СССР
Силата на СССР е в приятелството на нациите. Острието на борбата ще бъде насочено към разрушаването на това приятелство и откъсването на покрайнините от Русия.

За международната обстановка
В бъдеще развитието ще върви по неистов начин, завоите ще бъдат остри. Изтокът ще се въздигне. Ще има остри противоречия със Запада.

За свободата на словото
Киното (телевизията) ще бъде най-могъщото средство за масова агитация. Задачата е да вземем този въпрос в свои ръце.

За корупционните скандали
Ние искаме държавният апарат да служи като средство за обслужване на народните маси, а някои хора от държавния апарат искат да го превърнат в хранилка за себе си. 

За операциите в други страни
Рускиият народ е роден, за да помага на други народи! Присъща му е велика смелост в трудни времена. Той има цел. Затова му е трудно.

За бъдещето на Русия
Година след година ще идват нови поколения. Те ще носят знамето на бащите и дядовците. Те ще градят бъдещето върху нашето минало.

Превод: БЛИЦ