Може би скоро ще дойде краят на бедствието "Фейсбук", което деформира човешкото мислене! Повече хора са готови да напуснат завинаги социалните мрежи пред това да спрат цигарите през 2017 г., показа проучване на британски сайт за услуги, цитиран от "Дейли мирър".
В проучването участие взеха над 1500 човека. Един на всеки десет от тях отговори, че иска да напусне социалните мрежи, в сравнение със само 8 %, които искат да откажат пушенето.

"Новите изследвания показват, че прекаленото използване на социалните медии може да бъде вредно за здравето", каза изпълнителният директор на компанията Сохраб Джаханбани и допълни:

"Интересно е, че хората започват да обръщат внимание на негативното въздействие, което социалните медии може да окажат върху живота им и планират да откажат този модерен навик през 2017 г."

Използването на социални медии повишава риска от депресия сред младите хора, според проучване на Центъра за изследване на медиите, технологиите и здравето в университета в Питсбърг, публикувано миналия месец. Учените откриха, че хората, които използват навсякъде седем до 10 платформи на социални медии, са три пъти по-склонни към депресии или тревожност от тези, които ползват не повече от две.

Хората, родени след 1984 г., получават такова признание в социалните медии, че може да страдат от липса на самочувствие в истинския живот, сочи още изследването, цитирано от БТА.