САЩ имат доказателства за НЛО, които преминават звуковата бариера и правят невъзможни маневри с неизвестни за човечеството технологии, заяви бившият директор на Националното разузнаване, цитиран от bg-voice.com.

Разкритията засилиха вълнението от предстоящ доклад, който подробно описва наблюдението на правителството на САЩ.

Джон Ратклийф, който беше директор на Националното разузнаване по времето на Доналд Тръмп заяви, че много от „инцидентите“ още нямат обяснение.

„Много повече неща са забелязани, отколкото се обявява публично“, каза Ратклийф пред Fox News. „Някои от тях са разсекретени.“

„И когато говорим за наблюдения, ние говорим за обекти, които са засечени от военноморските сили или пилотите на ВВС, или са направени сателитни снимки, които участват в трудни за обяснение ситуации“.

Ратклийф каза, че „неидентифицирани въздушни явления“ се наблюдават по целия свят.

„Когато говорим за наблюдения, ще ви кажа, че не става дума само за сателити или някаква колекция от разузнавателни данни. Работим с много сензори, които улавят тези неща, а някои от тях са необясними феномени и всъщност имаме много повече данни, отколкото се съобщават публично“.

През декември на правителството беше даден срок от 180 дни да разкрие какво знае, което означава, че докладът трябва да бъде публикуван преди 1 юни.

Ратклийф каза, че се е надявал да констатациите, направени по негово време, да бъдат публикувани преди да напусне поста си на 20 януари. „Не успяхме да го приведем достатъчно бързо в некласифициран формат“, каза той.

Миналата година Доналд Тръмп подписа закон, с който упълномощи разузнаването да съобщи за „неидентифицирани въздушни явления“.

Докладът, изготвен от Пентагона и разузнавателните агенции, трябва да покаже, наред с други неща, всички заплахи, породени от неидентифицирани въздушни явления и дали те могат да бъдат смятани за действия на противници на страната.

„Понякога се чудим дали нашите противници разполагат с технологии, които са малко по-напред, отколкото сме си представяли“.

„Но понякога има неща, които не могат да се обяснят“.

Сега Аврил Хейнс е директор на Националното разузнаване в администрацията на Байдън.

Министерството на отбраната обяви през септември създаването на Работна група за неидентифицирани въздушни явления на 4 август. 

Миналата година бяха публикувани видеоклипове от военноморските сили чрез Закона за свободата на информацията, които показват, че НЛО се движат с невероятна скорост и извършват привидно невъзможни въздушни маневри. Един от видеоклиповете е заснет през ноември 2004 г., другите два са заснети през януари 2015 г.

Трите видеоклипа са с кодово име „FLIR1“, „Gimbal“ и „GoFast“.

Ратклийф каза, че би било „здравословно“ колкото се може повече от тази информация да бъде публично оповестена.

Седмица преди той да се оттегли, ЦРУ пусна нови записи, датиращи от 50-те години на миналия век.