Местен супергерой, чиито смъртоносни газове са изтребили всичките комари в рамките на 10 километра, сега ще бъде изучаван от учени, които се надяват да създадат репелант благодарение на неговите чревни способности, пише в. "Дейли Стар".  

48-годишният Джои Руамирама от Уганда твърди, че е нает от компании, произвеждащи препарати против насекоми, които искат да изучат химичните свойства на неговите газове. 

Той твърди, че неговите газове са толкова потентни, че нито един човек от селото му не се е заразил с малария, защото той е избил комарите, които са преносителите на болестта, в радиус от около 10 километра около него. 

Ако твърдението му е вярно, обгазяваната от Руамирама зона е със същата големина, като радиационната зона след взрива в Хирошима.  

Джои каза пред в. "Сън", че газовете му, които са като на другите хора, могат да убиват всичките малки насекоми. "Ям нормална храна, както всички други, но насекомите не искат да ме пипнат, дори мухите. Мириша като всеки друг. Къпя се всеки ден. Газовете ми са като на всички други, те са опасни само за малките насекоми, най-вече за комарите", добавя той.  

Местният бръснат Джамас Йоуери казва, че Джои е местната знаменитост. 

"Той е известен на всички в града като човекът, който може да убива комарите с газовете си. Когато Джои е наоколо, всички знаем, че комарите изчезват", каза още той. 

Превод и редакция: БЛИЦ