Бургаските криминалисти успяха да разкрият за много кратко време няколко престъпления, отличаващи се с изключителната наглост на извършителите им, пише "Флагман".


Оказва се, че и трите кражби са дело на криминално проявени или осъждани лица. Престъпниците не пропускали да „се разпишат“ във всеки удобен момент, буквално крадели каквото им попадне.

Първият случай е от края на октомври, когато 37-годишна бургазлийка е ограбена, докато спи в дома си на ул. „Патриарх Евтимий“. Разследващите успяват да установят, че крадецът проникнал в апартамента рано сутринта, покатервайки се през терасата и отваряйки мрежата против комари на незаключен прозорец.

Той задигнал дамска чанта с лични документи, кредитни карти, пари и телефони, докато собственичката й спяла в съседната стая.

Разследващите от Първо РУ успяват да стигнат до извършителя за по-малко от седмица. Той се оказал техния стар познайник Мартин Сандов. 37-годишният варненец е криминално проявен и осъждан. Сандов направил пълни самопризнания и върнал откраднатите вещи. Той е задържан за 72 часа, вече са му повдигнати обвинения.

Преди броени дни пък криминално проявен бургазлия щурмувал строителен обект в центъра на града. 18-годишният крадец набързо събрал 2 водомера и си плюл на петите. Той е закопчан само 3 дни по-късно. Васил Москов направил пълни самопризнания по случая.

Не по-малко дръзко е престъплението от началото на миналия месец, когато бандит задигнал детска количка за близо хиляда лева. Престъпникът проследил майката, която оставила количката между етажите на блока, след като разходила бебето си наобяд.

Крадецът без проблеми се вмъкнал във вх. 2 на бл. 1 в ж.к. „Братя Миладинови“ и посред бял ден успял да задигне и да си излезе необезпокояван с детската количка. За наглото престъпление е арестуван криминално проявеният Йордан Щерионов.

28-годишният бургазлия направил пълни самопризнания и върнал откраднатата вещ.