Малкото градче Дълси, Ню Мексико (САЩ), има население от по-малко от 3000 души, но отдавна е източник на продължаващи спорове сред хората, които вярват в теориите на конспирацията и съществуването на извънземни. 

Говори се, че под земята в Дълси се намира тайна извънземна база, където се предполага, че извънземни същества и хора са се обединили, за да провеждат експерименти, пише GlasNews, позовавайки се на Daily Star. 

Колкото и налудничаво да звучи, твърденията за странни събития се появяват за първи път през 1979 г. благодарение на бизнесмен на име Пол Беневиц. Той беше член на Организацията за изследване на въздушни феномени, която провеждаше цивилни разследвания на НЛО. 

1500 лева Бонус за Онлайн Казино Игри!

Като част от работата си американецът направи няколко смели изявления за Дълси, базирани, както той твърди, на строго секретни доклади.

Въпреки че Беневиц никога не каза откъде идва, той беше категоричен, че има тайна подземна база в Дълси и че тя се използва както от извънземни, така и от военните на Съединените щати за провеждане на нечовешки и жестоки експерименти върху хора.

Твърди се, че под земята е скрита тайна база Снимка: The Center for Land Use Interpretation

През 1981 г. бизнесменът пише писмо до сенатора на Съединените щати, в което описва всичко, което е успял да разбере.

„Знаех къде са извънземните бази в северно Ню Мексико, в центъра на резервата Jicarilla Apache, на 4,5 мили северозападно от Дълси, Ню Мексико.

Знаех, че някой в ​​армията е сключил сделка с извънземните преди няколко години, давайки земя, добитък и т.н., в замяна на технология под формата на кораб с ядрен двигател, както и създаване на обширна американска база наблизо за тестване на кораба.

Някъде в края на 79 или началото на 80 г. имаше спор за оръжия и военни напуснаха базата; крайната позиция на хората е неизвестна. Имам официални снимки на NASA U2 CIR (цветен инфрачервен) с много висока резолюция, както и снимки на ниско ниво и земя, показващи базата във всички подробности (снимки, получени законно чрез UNM , Университет на Ню Мексико)", пише американецът.

Град Дълси в Ню Мексико, САЩ Снимка: Google Maps

Според него дизайнът на кораба, за който е сключен договорът, изостава от извънземната технология с повече от тридесет години. Той също така съобщи за две жени и дете близо до Остин, Тексас, които са били изложени на сериозна радиация от близко разстояние от кораба.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук