През своите 33 сезона "Семейство Симпсън" успя да получи славата на своеобразен гадател. Шоуто успя да "пророкува" някои от актуалните събития по света. От кандидатирането на  Тръмп за президент до пандемията от коронавирус.

Един от продуцентите Мат Селман сподели в свое интервю, че през новия 34-ти сезон ще бъда разкрито  как обичаните герои успяват да познаят бъдещето.

“Имаме концептуален епизод, който обяснява как Симпсън познават бъдещето”, казва той, цитиран от "Дейли Мейл".

“Това е концептуален епизод, в който има много луди неща. Но дава обяснение как в Симпсън могат да познаят бъдещето”, добавя той.

Селман, който се присъединяван към екипа на анимацията през 1997 година и е ко-продуцент с Ал Джийн, се шегува, че това ше бъде най-добрия сезон на "Симпсън", който някога са виждали зрителите.

Тръпката е навсякъде с efbet.com
 

Но които са пророчествата, които накараха милиони да вярват, че анимационните герои могат да прозрат тайните на бъдещето? Нека си припомним.

Автокорекцията

Доста преди да свикнем с новите технологии, едва ли някой си е представял, че телефонът или часовникът ни ще бъде „смарт“. През 1995 г. е излъчен епизод, в който се представя идеята за часовник, който може да бъде използван като телефон. Това се случва 20 години преди на пазара да се появи първият смарт часовник на Apple Watch.

Откриването на уравнението на Хигс бозон

Друго научно откритие е излъчено през 1998 г. В епизода Магьосникът от вечнозелената тераса Хоумър Симпсън става изобретател. На един от кадрите той стои пред дъска, на която е изписано сложно уравнение. Едва през 2013 г. учените откриват доказателство за бозона при експеримент, който струва едва 10.4 милиарда паунда.

Доналд Тръмп – президент

Може би най-впечатляващото предсказание на Семейство Симпсън е победата на Доналд Тръмп на президентските избори. Епизодът е излъчен през 2000 г. и е озаглавен Барт към бъдещето. В него Лиса става президент на САЩ, наследявайки Тръмп, който е оставил страната в ужасяващо състояние.

Лейди Гага и Super Bowl

През 2012 г. е излъчен епизод, в който в градчето Спрингфийлд гостува поп звездата Лейди Гага. Там тя изнася концерт, висейки във въздуха, а от сутиена ѝ излизат фойерверки. Пет години по-късно Гага пее в полувремето на Super Bowl. Интересно е, че в началото на участието си тя излита от покрива на стадиона.

Тигър нападна Рой Хорн

Зигфрид Фишбахер и Рой Хорн са известни звероукротители със шоу в Лас Вегас. Двамата са известни с номерата си с диви котки. Те обаче попадат в Семейство Симпсън през 1993 г. В епизода бял тигър атакува Гюнтер и Ернст по време на шоуто им като отмъщение за това, че е бил отвлечен от дивата природа, пише sanovnik.bg.  Десет години по-късно това се сбъдва. През 2003 г. Рой Хорн е нападнат от бял тигър. Звероукротителят оцелява, но е сериозно пострадал и в крайна сметка така приключва звездното дуо.

Сливането на Дисни и Фокс

Епизод, озаглавен When You Dish Upon A Star, излъчен за първи път през 1998 г., показва табела, на която пише 20th Century Fox, Division of Walt Disney Co. Само 9 девет години по-късно това вече е факт. През 2017 г. Disney обяви, че купува 20th Century Fox, уточнява Glasnews.bg.

Коронавирусът

Смята се, че Семейство Симпсън са предсказали и появата на коронавируса. В един от епизодите жителите на Спрингфилд се сдобиват с японски сокоизстисквачки, които пренасят от Азия опасен вирус, след като един от работниците, които ги произвеждат, е кихнал в кутията. Скоро в градчето започва епидемия от Осака грип, настава паника, хората искат ваксини.

Какво още ще се случи, предстои да разберем. Смята се, че последното им предсказание е било нападението в Капитолия, което се случи на 6 януари 2021 г.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук