Някои смятат, че авторите на анимационния сериал "Семейство Симпсън" са предсказали много събития в света, включително геополитическите амбиции на Русия.

Този епизод също беше припомнен от потребителите на социалните мрежи и се занимава с прераждането на Съветския съюз след неговия разпад. 
 

Той показва как Русия променя името си на Съветския съюз в ООН, танкове, маршируващи войски, възстановяване на Берлинската стена и възраждане на балсамирания бивш съветски лидер Владимир Илич Ленин, който по-късно казва: „Трябва да унищожа капитализма“.

Алюзиите за Русия в този анимационен сериал са свързани значително с това как Русия в момента се отнася към Украйна и Запада. В този случай руският президент Владимир Путин е въплътен в Ленин, докато някои смятат, че Путин прилича повече на руски цар в 21-ви век.

Причината, поради която някои идентифицират Ленин и Путин, е изявлението на Путин, че разпадането на Съветския съюз е най-голямата трагедия на 20-ти век. Оттук и изводът, че настоящият президент иска да направи Русия това, което беше по времето на Съветския съюз.

Не е известно какво е имал предвид Мат Грьонинг, създателят на „Семейство Симпсън“, при създаването на епизода на анимационния сериал, но той успява да предвиди определени събития.

Превод: БЛИЦ