В източната част на Йемен, която се характеризира с почти пълна липса на валежи, се намира известният кладенец Бархута. Огромната дупка в земята е известна от доста време.

Има много истории за нея, но досега никой не може да разбере точната й функция. Дълбочината й е 100-250 метра, а ширината - 30 метра, съобщава Oddity Central.Мистериозната дупка е получила подходящо име за външния си вид - "Кладенец на ада". Тя се намира на 1300 км в пустинята, в провинция Ал Махра.

Оценките за размера на "затвора за демони" са приблизителни, тъй като никой не се е осмелил да слезе на дъното му. Йеменските експерти, които се занимават с проучването на този обект, също не успяват да стигнат до дъното. Причината за това е намаляването на кислорода, както и появата на изключително неприятна миризма. Поради тази причина учените веднага се връщат на повърхността.Салах Бабхаир е разказал, че ямата е изключително дълбока, няма вентилация и на дъното ѝ има минимално количество кислород. Учените са изследвали района, след което са се спуснали на дълбочина не повече от 60 метра. Вътре те се сблъскват с някои много странни неща и остра, изключително неприятна миризма.Струва си да се отбележи, че легендата, в която се говори за затвор за демони, все още е известна сред местните жители именно заради тази ужасна миризма.

Превод и редакция: БЛИЦ