По неписана традиция в средата на месец ноември се забелязва постепенно засилване на коледната еуфория. Наред с времето се променя и настроението, a коледната украса все по-настъпателно завладява интериора и екстериора на различни сгради. В духа на празничната атмосфера А1 стартира своята коледна благотворителна кампания в подкрепа на детското здраве и условията в педиатричните отделения.

В подкрепа на фондация „За доброто“ и проект „Светулка“

Кампанията на А1 стартира от 14 ноември и ще продължи до 31 декември. А1 символично ще закръгля до лев всички платените сметки през приложението Моят А1 или уеб портала на А1. Формираната сума ще бъде дарена от А1, като средствата ще се използват за обновяване на детско болнично отделение по проект „Светулка“.

Механизмът е следният – например, ако сметката на клиента е в размер на 30,35 лева, разликата от 65 стотинки до 31 лева ще бъде добавена от А1. След периода на кампанията А1 ще дари собствени средства, равни на събраната при закръглянето на сметки сума. По този начин телекомът застава зад важна кауза, която засяга хиляди български семейства ежедневно. Това е промяната в отношенията и средата на болнично лечение, свързана с поставянето на детето и неговия най-добър интерес в центъра на лечението.

Проект „Светулка“ цели да съдейства на български лечебни заведения, като преобразява болничните стаи в уютно, шарено и привлекателно място. Място, в което децата да бъдат по-спокойни, докато трае лечението им и болничният им престой. Средата, в която се провежда лечението, има пряко отношение към по-бързото оздравяване на децата, по-добрата мотивация на екипа и родителите, които трябва да подкрепят малките болни пациенти.

В хода на кампанията на А1 фондация „За доброто“ провежда конкурс, като приема на своя сайт кандидатури за отделение „Светулка“. След финализиране на избора, в началото на 2023 г., екипът на фондацията ще оцени кандидатурите и ще селектира победителя. Едно от отделенията ще бъде изцяло преобразено и подготвено за приемане на деца-пациенти в една по-жизнерадостна и спокойна среда. Материалната база ще бъде променена, ще бъде осигурено модерно медицинско оборудване, а терапевтични рисунки в болничната стая ще радват и разсейват децата по време на престоя им.

Критериите за кандидатстване може да намерите на a1.bg/donation.

Моят А1 – приложение, с което помагаш

Приложението за самообслужване – Моят А1, е удобен начин за управление на всички услуги на клиентите на телекома в удобно за тях време. Заплащайки своята сметка чрез Моят А1 или уеб портала, всички частни клиенти индиректно застават зад каузата на А1 и фондация „За доброто“.