Откакто Аполо 11 се приземи на Луната през 1969 година, конспиролози постоянно твърдят, че американската космическа агенция НАСА е фалшифицирала кацането. В деня, в който филмът, разказващ историята на първия човек стъпил на Луната тръгва по кината, други експлозивни кадри също видяха бял свят, пише в. "Дейли стар".

Твърди се, че клипът е дошъл от "пода на режисьорната в отдела за редактиране на филми на Държавната компания за производство на филми на Тексас, от периода между 1996 и 1972 година".

На клипа се вижда как снимачни екипи подготвят камери върху повърхност, която изглежда идентична с тази на повърхността на Луната. Също се вижда как астронавт забива флага на САЩ в земята, а режисьор се чува как крещи "готови, снимаме". 

Друга сцена показва как снимачен екип е наобиколил нещо, което изглежда като совалката от мисията Аполо 11. И когато Армстронг, Бъз Олдрин и Майкъл Колинс влизат в космическия кораб се чува глас зад камерата, който отново вика "готови и снимаме".

Според потребителя в YouTube, който е разпространил кадрите, те са били открити в кутия за обувки през 2017 година и е била необходима една година, за да бъдат дигитализирани. 

Вече стотици са видели клипа. "Да, това е доказателство, че кацането на луната е фалшифицирано", пише един от тях. 

Превод и редакция: БЛИЦ