Балите със сено, лилавият цвят на лвандулата, слънчогледовите полета са хит сред руските туристки край Бургас. Нивите буквално са атракция за дамите от всички възрасти, които искат да се запечатат с артистична поза от почивката си по нашето Южно Черноморие.

Край районите, които повечето бургазлии подминават като даденост, спират автомобили с руски номера, наети рент-а-кар коли, таксита, за да докарат поредните вдъхновени дами, които да си направят цяла фотосесия сред растенията. Багажниците на автомобилите са пълни с тоалети, чанти, шапки и всевъзможни аксесоари, които жените сменят, за да бъдат снимани във възможно най-блестящата, впечатляваща и незабравима поза.

Повечето от руските туристи, които в момента лавандулата и слънчогледът привличат като магнит, са на ваканция в Слънчев бряг, Несебър или Поморие. Те с удоволствие и с огромното удоволствие прекарват заедно със семействата си часове наред на нивите. От Каблешково към Ахелой целият район е в невероятно подходящ за снимки фон – слънчогледови полета. Над Каблешково, в обратна посока, е истинско лилаво море – лавандула. Там може да видите истинската наслада на руските дами, като на филм. Мястото е използвано и като атракция и сред бургазлии, дори младоженци предпочитат там да си правят снимките за семейния албум за поколенията.

Източник: burgasinfo.com