Живеем в рационален свят. Изглежда, че всичко се поддава на логично обяснение. Но има моменти, когато е просто невъзможно да се обясни това или онова събитие. 

Един от тях е историята, която се случи с жителката на Индонезия Нининг Сунарсих.

Преди година и половина 52-годишната жена решила да си почине в един от курортите в западната част на Ява. В един не особено приятен ден в морето избухнала силна буря. В този момент Сунарсих била на плажа. Огромна вълна ударила брега и отнесла нещастната жена в открито море. Тя крещяла и викала за помощ, но никой не посмял да я спаси заради бурята.

Когато стихията се успокоила, започнало търсенето на Нининг. Спасителите изходили брега няколко дни. Но не успели да намерят тялото на изчезналата. Едва след седем седмици било открито някакво обезобразено тяло. Близките на Сунарсих били извикани за разпознаване.

Въпреки факта, че тялото било в лошо състояние, близките на изгубената жена твърдо заявили, че това не е тя. Никой друг не е търсил Нининг. Спасителите заключили, че тялото й се е превърнало в храна за морските обитатели.

На това трагично място повечето от тези истории приключват. Но тази история има фантастично продължение. Година и половина след изчезването на Сунарсих започва истинският мистицизъм.

Съвсем наскоро, в края на юни 2018 г., чичото на Нининг започнал да сънува странни сънища. В съня тя все още била на същия плаж. Сунарсих извикала роднините си на морския бряг. В началото чичота прогонвал съня. Той чувствал, че просто му липсва роднината. Но Нининг идвала да го вижда отново и отново всяка вечер.

Индонезийците са доста суеверни хора. Затова мъжът разказал на близките си за сънищата си. Било решено да отидат в същия курорт в Западна Ява. В първия ден от издирването семейството не намерило никого.

Но на втория ден се случило чудо. На същото място, в същите дрехи, роднини намерили Нининг. Тя лежала в безсъзнание. Сунарсих била откарана в близката болница. Лекарите казаха, че състоянието на жената е изключително тежко, но не и фатално. Те са сигурни, че жената ще живее.

Къде е изчезнала за осемнадесет месеца, не е ясно. Какво можело да й се случи и къде е била през цялото това време, тя ще може да каже едва след като дойде на себе си.

Засега индонезийката е в безсъзнание. Но за семейството сега това не е най-важното. За тях е истинска благословия, че Нининг е жива.

Превод: БЛИЦ