26-годишното момиче от американското градче Солт Лейк Сити постоянно била пияна, но не близвала алкохол. Историята й разказва Unilad.

Майката на Алиса Келш забелязала, че дъщеря й от известно време изглеждала непрекъснато пияна. Дъха й миришел, очите били изцъклени, а думите – несвързани. Смеела се неестествено и даже залитала.

Възрастната жена се удивила, защото знаела, че дъщеря й не пие. Затова започнала да я води по лекари, които били единодушни в диагнозата – автопивоварен синдром. Което означава, че се напива само... от яденето на хляб, сладкиши и плодове.

Състоянието й се оказва не дар от бога, а болест и то много рядка. При нея вътрешностите произвеждат етанол, или чист алкохол, от въглехидрати.  Това обяснявало и защо момичето изглеждало пияно винаги след ядене.

Лекарите предположили, че заболяването се е отключило след прекомерна употреба на антибиотици. Назначили й противогъбичен курс и така нивото на етанол постепенно се нормализирало.

Алиса твърди, че докато е била непрекъснато опиянена се чувствала много отпаднала и изтощена. Затова и се кълне пред връсниците й, че да си вечно пиян изобщо не е най-забавното нещо на света.