Момче, което в момента е на 16 години, е било едно от 9-е деца, отвлечени от банда от китайската провинция Гуандун.


Начело на групировката стояла жена, известна като "леля Мей".

Когато Шен Конг бил само на 13 месеца, той бил отвлечен. 

Баща му Шен Цзюнлян направил всичко възможно, за да намери сина си, но така и не успял. 

Той напечатал над 1 милион плакати със снимки и описание на сина си. Също предлагал възнаграждение в размер на 100 000 юана за всякаква информация относно детето му. 


Най-накрая усилията му били възнаградени. Благодарение на социалните мрежи бащата 11 години след отвличането успял да привлече вниманието на международната общност. И макар тайнствената "леля Мей" да не била намерена, друго двама участници в бандата били осъдени на смърт. 

След още 4 години разследването дало плодове. Момчето било намерено на 400 километра от мястото на отвличането му през 2005 г. ДНК-тест потвърдил, че юношата е именно отвлеченото дете, пише Asia One.

"Преди да се срещна със сина си, често си представях как той би изглеждал. Разгорях си с него. Не съм си представял, че той толкова ще е пораснал, той ми изглежда по-зрял от своите връстници. Бил е възпитават добре", споделя бащата Цзюнлян 

С отглеждането на младежа са се занимавали неговите приемни родители. Разбирайки за съдбата на детето, те били много изненадани. 

От полицията съобщиха, че семейството е сътрудничило със следствието и е разказало, че с въпросите по осиновяването се е занимавал приемния дядо, който починал преди 5 години. 

Сега юношата Шен Конг ще трябва да свиква със своето биологично семейство. По думите на баща му, той е прекарал цял уикенд със сина си и двамата са се разбирали добре. 

Превод и редакция: БЛИЦ