Самолетът на НАСА 817 хвърли в ужас в понеделник жителите на американския щат Калифорния, след като бе видян да лети от Палмдейл до Боис в Айдахо. Говорителката на новините на телевизия CBS2 Жасмин Вийл каза, че ниско летящият самолет "е бил страшен, голям и шумен".  

Към момента от НАСА не са коментирали причините за полета в района, но потребители в мрежата са забелязали, че маршрутът на машината върви на зиг-заг около известния разлом Сан Андреас. 

Учен изчисли кога ще изригне супервулканът в Йелоустоун и ще затрие Америка 

Признатият консипоролог Тайлър Глокнър от канала в YouTube secureteam10 качи видео, в което обяснява своята теория за случилото се."Самолет на НАСА е бил забелязан да лети на зиг-заг близо до Сан Андреас. Все едно, че сканира земята, за да се сдобие с повече данни за това, което се случва под нея. Какво се случва? Става ли нещо? Какво знаят те, подготвят ли се за нещо? Дали знаят, че се задава чудовищен трус?"
 

Тайлър не е единственият човек, който свързва полета на НАСА с разлома. Сайтът за новини около конспирациите allnewspipeline.com зададе въпроса, дали НАСА и правителството на САЩ "знаят нещо, което ние не знаем". 

Разломът Сан Андреас, който е тектоничната граница между плочите на Пасифика и Северна Америка, е дълъг 750 мили и минава през Калифорния. 

От години насам са налице страховете, че се задава чудовищно земетресение по линията на разлома, което да доведе до цунами, което на свой ред да потопи големи части от Западния бряг на САЩ.