Разглеждайки снимки на Луната, уфолози неочаквнао откриха на повърхността на естествения спътник на Земята необяснима структура. Изследователите на НЛО предпочетоха да я нарекат подводница на извънземни. Именно така изглежда дългият загадъчен обект - като огромна подводница, оставена от незнайно кой на най-близкото ни космическо тяло, пише Езорейтер.

Отчитайки това, че на Селена (гръцкото наименование на Луната) някога е имало морета, то догадката никак не е лоша. 


Удивителното изображение вече успя да прелети из много сайтове на мрежата и дори заинтересува официалните учени. Впрочем, хората на науката, както винаги, не бързат да вярват, че на Луната някога е имало разумни същества. Признати експерти обясняват, че става дума, най-вероятно, за лавова тръба, по която някога е текла разтопена лава. При това, учените не са в състояние да обяснят, защо намерената от уфолозите структура има идеално равна и симетрична форма и действително прилича на подводница. 

Известният любител на конспирациите и изследовател на НЛО Скот Уоринг, коментиращ почти всички НЛО-новини, пише:  

"Не мисля, че под почвата се крие именно подводница. Но там със сигурност има нещо. Може да е цигарообразен кораб на извънземни или лунна база с продълговата форма. Подобно място идеално подхожда за укриване от космическата радиация и метеоритните бомбардировки. Ако представителите на извънземната цивилизация са го напуснали, то то може да бъде използвано от хората при колонизацията на Луната. То може да бъде смятано за истински подарък от пришълците за нашата раса, ако те, разбира се, ни позволят въобще да пребиваваме на тази огромна изкуствена извънземна база наречена, Луна". 

Превод и редакция: БЛИЦ