Toyota показа новото, трето поколение на седана Century, предшественикът на който е на пазара от 1997 до 2016 година. Това си е 19 години продажба на един автомобил, сами може да си правите изводите защо новото поколение изглежда така.
Toyota Century е дълга 5335 мм, широка е 1930 мм, а височината й е като на кросовър - 1505 мм. Междуосието от 2090 мм е гаранция за огромно вътрешно пространство. Тези параметри означават, че новият модел е с 60 мм по-дълъг, 40 м по-широк и 10 мм по-висок от предшественика си. Междуосието е по-дълго с 65 мм.

Подробности за задвижването няма много. Японците казаха само, че седанът разчита на хибридно задвижване между 5,0-литров V8 мотор никел-метал-хибридна батерия. Подобна батерия се използва за последното поколение на Prius.

Не е изключено Toyota Cenruty да разчита на хибридното задвижване, което се монтира в предходното поколение на Lexus LS 600h. За това подсказва моторът с обозначение 2UR-FSE, който използва и Lexus. При LS 600h мощността е 438 к.с.

Интериорът на Toyota Century се отличава с четири кресла, като за производството на тапицерията им е използвана чиста вълна. По желание на клиентите вълната може да се замени с кожа. Невероятно.

Пътниците отзад могат да си опънат краката на специална подставка, седалките са с масажна функция и електрическа настройка, имат климатик и аудиосистема с 20 високоговорителя, както и инфоразвлекатена система с „телевизор”, монтиран в задната част на предните подглавници.

Toyota Century се появява през 1967 г. и излиза до 1997 г. Второто поколение, както вече казахме, излиза в продължение на 19 години, но интересното при него е, че са произведени четири специални лимузини специално за императора на Япония. Аналогията ни с „Кортеж” става още по-точна.