Сексът и климитичните промени? Само това оставаше да слушаме, но повярвайте ни... някои от нас не осъзнават, че допринасят за климатичните промени със секса. Оказва се, че има различни начини, по които сексуалният живот може да стане екологичен.

Ето какво представлява екологичен секс:

Вече има хора, които избират лубриканти, секс играчки, чаршафи и презервативи, които имат по-малко негативно въздействие върху планетата, обяснява д-р Аденике Акинсемолу, експерт по екологична устойчивост, пишат BBC, цитирани от Пловдив24.

До 1500 лева Бонус за Онлайн Казино Игри! Бонусите са важни!

Населението в света се произвеждат по 10 милиарда презерватива годишно, като повечето от тях отиват на боклук, след като бъдат употребени. Те са направени от синтетичен латекс и химикали, които не подлежат на рециклиране. Лубрикантите пък се произвеждат от петролни деривати. Опаковките на тези продукти също са направени от продукти, които обикновено се изхвърлят без да бъдат рециклирани.

Сега се дръжте! В миналото хората са използвали кондоми, направени от агнешки или свински черва. В Римската империя са били доста популярни, но в наши дни не си представяме подобни неща. В днешно време в социалните мрежи има куп еко предложения, които да заместят вече традиционно познаните секс играчки и презервативи.

В TikTok д-р Теса Комърс сподели видео, в което е показано как човек може да си направи "домашен" лубрикант от царевично нишесте и вода. По нашите географски ширини и олиото върши същата работа. 

На пазара вече се продавават и секс играчки от стомана, стъкло и дори такива, които се захранват от слънчева енергия. Други аспекти от сексуалния живот също имат значение за генерирането на въглеродни емисии. Използването на по-малко топла вода при къпане преди и след секс, както и изключването на осветлението, са сред нещата, които биха намалили негативното влияние върху природата.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук