Селски ябълков пай ще ви подслади душата в навечерието на Свети Валентин
250 г брашно
200 г масло или маргарин
2 бр. яйца
2 с.л. захар
За пълнежа:
1.5 кг ябълки
2-3 с.л. захар
1 ч.л. канела
100 г счукани орехи
пудра захар за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
От продуктите се измесва тесто. Половината се разстила върху дъното и стените на тортена форма с подвижно дъно.
Пълнежът се приготвя, като обелените и почистени ябълки се настъргват и се задушават до омекване със захарта. Като поизстине се добавят канелата и орехите. Изсипва се върху тестото в тортената форма. Втората половина от тестото се разточва на суджук с дебелина около 1 см. Режат се парчета, които се редят върху пълнежа на разстояние около 2 см. Върху тези парчета перпендикулярно се редят други. Оформя се решетка. Тортата се пече в умерена фурна. След като изстине се поръсва с пудра захар.
Последвайте ни
0 Коментара: