Когато гледаме филми на ужасите, е много трудно да повярваме, че някои от тях могат да се основават на реални събития: в края на краищата има солидни нелогични действия, паранормално и други нелепости. 

Предлагаме на вашето внимание списък с филми, които наистина са базирани на реални събития.

Психо, 1960 г.

Сюжет: Момиче на име Марион Крейн е недоволна от връзката си с приятеля си Сам Лумис. Двойката не може да се ожени заради дълговете на последния. Марион извършва спонтанна кражба на голяма сума пари и решава да напусне града, за да започне живота си начисто. По пътя тя спира за нощувка в мотел, управляван от изключително странен млад мъж, Норман Бейтс.

Събития, на които е базиран филмът: Филмът е базиран на истинската история на маниака от Уисконсин Ед Джин, пише glasnews.bg.

Екзорсистът, 1973 г.

Сюжет: Известна актриса е изправена пред невероятна скръб, когато малката й дъщеря започва да се държи по много странен начин. Жената се обръща към лекари, които са сигурни, че това е психично заболяване. Но те не могат да разберат от каква диагноза страда момичето. Специално поканен свещеник подозира, че детето е обладано от зло същество.

Събития, върху които е базиран филмът: Историята е по действителен случай. Това се случва в предградията на Сейнт Луис, Мисури. През 1949 г. католическият свещеник Реймънд Дж. Бишоп извършва екзорсизъм върху момче, за което се твърди, че се е сблъскало със зли същества, след като е използвало спиритическа дъска.

Тръпката е навсякъде с efbet.com
 

Открито море, 2003 г.

Сюжет: Сюзън и Даниел са млада двойка, която решава да прекара една незабравима ваканция на Бахамските острови. Те резервират места на лодката за любители на гмуркането. Никой от тях не подозира как може да завърши едно завладяващо гмуркане на дъното на океана.

Събития, върху които е базиран филмът: Събитието, послужило като сюжет за филма, се случва през 1988 г. в Австралия със съпрузите Том и Айлийн Лонерган. Семейната двойка изчезва близо до Големия бариерен риф в Коралово море. Телата им никога не са открити.

Тексаско клане, 1974

Сюжет: Сали и нейният брат Франклин решават да отидат на гробището в Тексас, където е погребан техният дядо. Пристигайки там, те решават не само да посетят гроба, но и да разгледат фермата, в която е живял техният роднина. Скоро забелязват, че до тях има друга ферма, в която живее зловещо семейство работници в кланица.

Събития, върху които се базира филмът: Няколко елемента от филма се основават на престъпленията, извършени от серийния убиец Ед Гийн в Уисконсин през 50-те години на миналия век.

Американско престъпление, 2007

Сюжет: Икономката Гертруд Банишевски държи тийнейджърка на име Силвия затворена в мазето на къщата си, тъй като плащането за нейната издръжка не е получено навреме.

Събития, върху които е базиран филмът: Филмът е базиран на истинската история за изтезанията и убийството на Силвия Лайкенс от домакинята Гертруд Банишевски. Събитията се развиват през 1965 г.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук