Всички жители на чеченската столица Грозни бяха затворени в домовете си заради сватба. Младоженецът беше 17-годишният син на лидера Рамзан Кадиров – Ахмат. За съпругата на младежа не се знае много. Твърди се, че тя е Тамила Махматова. 

Била е наложена и забрана за заснемане на празненството. Полицаи са обикаляли по къщите и предупреждавали гражданите да не излизат, за да няма никой по улиците, и да не снимат. Въпреки това в социалните мрежи се появи видео от празничното шествието с луксозни лимузини. 

Руският президент Владимир Путин лично поздрави 17-годишният Ахмат, който има още 13 братя и сестри. 

Миналата година Кадиров-младши беше избран за президент на Съвета за деца и младежи „Движение на първите“ и беше подкрепен от министъра на образованието на федерацията Сергей Кравцов. 

В Северен Кавказ все още съществува обичаят младоженците да се женят преди пълнолетие.

Въпреки че непълнолетните не могат да се женят според руските разпоредби, местните власти могат да одобряват бракове още на 16 години. Но в Чечня все още има случаи на бракове на 14 години, уточнява "Телеграф".

Кортеж от 87 Bugatti и Rolls-Royce: Тимати публикува видео от сватбата на 17-годишния син на Кадиров

Сватбата на 17-годишния син на президента Рамзан Кадиров се състоя в Чечения. Руският певец Тимати публикува онлайн видео на сватбено шествие в 87 луксозни коли, видя БЛИЦ.

Отбелязва се, че заснемането на видео от празнуването на сватбата на сина на главата на Чечения е строго забранено . Някои от видеоклиповете обаче станаха вирусни. Един от тях беше публикуван от приятел на Рамзан Кадиров - изпълнител Тимати.

От кадрите става ясно, че в колоната, ескортирана от единадесет полицейски патрула с Mercedes-Benz E-Class, е имало Bugatti Chiron, 25 различни модела Rolls-Royce (Dawn, Wraith, Phantom Drophead Coupe, Cullinan, Ghost , Phantom), четиридесет и пет актуални A Mercedes-AMG G 63, двойка Mercedes-AMG GLE, а младоженците, както се твърди, са били в зелено-бяла лимузина.

Тържествата на членове на семейството на високопоставени служители на Чечня винаги се провеждат в голям мащаб. Сватбеното шествие на сина на Кадиров обаче впечатли очевидците с особен лукс.  

Точната дата на сватбата на 17-годишния Ахмат Кадиров не е официално обявена. На 4 март обаче ръководителят на републиката Рамзан Кадиров съобщи в Telegram , че синът му е имал неофициална среща с президента Путин, който е поздравил Ахмат за предстоящата му сватба.

Имайте предвид, че според руското законодателство бракът е възможен от 18-годишна възраст. Изключения се правят само ако има основателни причини. 

Медиите пишат , че по случай сватбата на ръководителя на региона Рамзан Кадиров обеща да назначи плащания в размер на 100 хиляди рубли на всички, които също са се оженили в този ден в Чечня.

По-рано беше съобщено, че синът на Рамзан Кадиров знае Корана наизуст от 8-годишна възраст, участва в ММА битки, в Чечня е кръстен спортен комплекс в негова чест и се твърди, че е успял да посети войната с Украйна.  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук