Един от най-слабо изучените и тайнствени континенти на Земята е бил и си остава Антарктида. и работата дори не е в това, че там е много студено и никой не иска да живее, ако не се смятат служителите на малобройните научни станции. 

Просто в тази ледена пустиня постоянно се случват някакви чудеса, уфологии, периодично се откриват следи от НЛО и извънземни, а конспиролозите небезоснователно предлагат, че в Антарктика се крие входа във вътрешния свят на Земята, който навремето е бил трескаво издирван от нацистите от организацията "Аненербе". 

Косвени доказателства за това има доста, достатъчно е да си спомним експедицията през 1947 година под ръководството на контраадмирала Ричард Бьорд, която се сблъсква в района на Земята на кралица Мод в Антарктида с неизвестен противник, притежаващ невиждано въоръжение от типа на лазери и "летящи чинии". които се появявали отникъде. 

С появата на интернет и картографските приложения, Антарктида започнали да следят не само учените, но и независимите изследователи, които сега периодично намират там по нещо странно. 

Поредното подобно откритие е направено от конспироложкия YouTube-канал канал ThirdPhaseFromTheMoon.

Водещият на канала Блек Казинс е подготвил интересен видеоматериал, който показва на снимки от Google Maps нещо удивително и необяснимо.   

Ако се обърне внимание на координатите 62° 0'29.99"S 57°45'14.86"W на услугата на Google (остров Гринуич), то на снимките от 2005 година може да се види сякаш нещо се измъква от снежно-ледената стена. 

А на снимки от 2007 година това "нещо", изглежда, вече е "избягало" от секретната подземна база, защото по там вече се е появила огромна пещера, чийто вход е приблизително 75х75 метра. 

Блейк Казин дори посочва стъпаловидната структура, която води в пещерата. Тя много прилича на изкуствено съоръжение. 

Всичко това, според изследователя конспиролог, напомня на отваряща се порта към подземна база в Антарктида. 

Но чия е тя? На извънземни, жители на вътрешния свят на Земята, или, може би, е нещо, което е тотално извън пределите на нашите умове.  

Има и предложения от страна на скептиците: Това е просто естествено проваляне на маса. Но защо пък шест месеца по-късно то е изчезнало, сякаш входът към подземната база е затворен. Ако погледнем сегашните снимки на Google Maps, то мястото е изцяло покрито със сняг и лед.  

Превод и редакция: БЛИЦ