Изобилието на видеокамери (днес всеки има смартфон с такава) позволява да се заснема онова, което по-рано не е било виждано от човешките очи. 


Още повече, че нашето съзнание често отказва да регистрира и запомни нещо, което не се побира в рамките на вече създалите ни се представи за заобикалящия ни свят. 

Също така човешката памет не може да тиражира нито снимка, нито видео. 

Интернет на свой ред позволява днес да се получи видеоинформация от всяка една точка на земното кълбо. 

Благодарение на това, например, читателят на този материал ще може да види доста интересен и загадъчен видеосюжет, който в мрежата е споделен от момиче с красивото скандинавско име Вигдис, което означава "Богиня на войната". Тълкувателите на имена твърдят, че хората с тези имена са способни на велики дела и велики жертви в името, например, на любимия човек. 

Но да се върнем, както се казва, на нашата си приказка. И така, Вигдис Хаузер Хардардотир през изминалите дни посетила потресаващия с красотата си и най-мощен в Европа водопад Dettifoss (Детифос превежда се като "бучащият водопад") и записала там няколко видеа. 

Момичето при това не забелязала нищо особено, ако не се смята величието на природата, докато се намираш в непосредствена близост до лавина от вода, падаща от височина над 40 метра. 

Но когато Вигдис прегледала записите, то била доста учудена от видяното на кадрите. На тях било запечатано странно същество, което, съдейки по всичко, изпълзява на площадка на отвесни скали. 

Момичето уточнява, че в онзи момент до нея нямало никой, самата скала била доста стръмна и нито човек, нито животно би могло да се изкатери по нея. 

Поразителен и видът на този загадъчен хуманоид.

 

Не случайно Вигдис веднага си спомнила, че водопадът Детифос се намира в каньона Аусбирги, който, според древните предания, някога е бил населяван от елфите хултуфоулк.

Там е била тяхната столица. Напълно е възможно този тайнствен народ да живее все още там, притежавайки някакви свръхестествени способности, с помощта на които тези елфи се крият успешно от очите на човека. 

 

Няма нищо странно и в това, че хултуфоулкът е успял да се изкачи по отвесните скали: както се знае, елфите могат доста неща, които не са по силите на хората.  Превод и редакция: БЛИЦ