На какви ли не неща се нагледахме в последните дни в Народното събрание (НС). Сякаш това дали ще има кабинет, нови избори или тотално безвремие, понякога оставаше на заден план заради... модата.

БЛИЦ припомня, че преди дни се появи интересен коментар за това защо Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме“ (ИБГНИ) и Филип Станев от „Има такъв народ“ (ИТН) са новите модни икони на НС.

БЛИЦ уточнява, че Дончева събра погледите в парламента с ултра скъпа чанта, а човекът на Слави Трифонов със скъсани дънки.

Малко по-късно Станев намери необичайно оправдание за облеклото си, а ден след това колегите му го посрещнаха с аплодисменти заради аутфита, на който бе заложил.

Оказа се, че хората на Слави имат доста интересна представа за това как трябва да се обличат в Народното събрание.

Днес Тошко Йорданов, който е председател на ПГ на ИТН и зам.-шеф на партията, се вясна в доста колоритно облекло.

На пръв поглед той бе с дънки и само – приемливо облекло, но отдолу бе с блуза, върху която е щампован имперски щурмовак от армията на Дарт Вейдър.

Дали след като си обръсна главата, то сега Йорданов отново протестира, обличайки блуза с герой от кино поредицата „Междузвездни войни“, който е „преминал към тъмната страна на Силата“.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ