Жителката на Дъблин, Ирландия, Карла Фицджералд, е свалила 83 килограма от януари 2020 г. Нейната история за отслабване е публикувана от британското издание "Мирър".

В един момент 34-годишната жена е тежала 146 килограма и не се е побирала на седалките в самолетите и столовете в ресторантите. Тя преживявала всичко това, но дълго време не можела да се реши да започне да отслабва, защото не знаела как ще се справи с храната без стрес. Преди да се подложи на диета, Фицджералд посещавала известно време психолог.„Бях диагностицирана с пристрастяване към храната, през цялото време само мислех къде и какво да ям. Отивах на обяд и изяждах хиляди калории. В резултат на това ядях по 3-5 хиляди килокалории на ден “, признава ирландката.

Фицджералд или взимала за вкъщи храна от заведенията, или си правела макарони, както и консумирала чипс със сосове.След терапията Фицджералд започва да брои калориите и да ходи пеша по един час на ден. Основната й цел била да създаде калориен дефицит - тоест да изяжда по-малко, отколкото изразходвала за ден.

Отначало било много трудно за ирландката: толкова непривично й било да ходи, че дори паркирала на самия вход на магазина. Но с течение на времето тя започнала да ходи все повече и повече, а след това започнала да тренира.Малките победи спомогнали за по-добрата мотивация: тя била много щастлива, когато успяла да кръстоса крака и да обуе чорапи, докато стоела.

Ирландката се снимала всяка седмица, за да забележи дори малките промени. Благодарение на здравословното хранене кожата и косата й изглеждали по-добре и също така жената станала по-енергична.С течение на времето Фицджералд вече можела да си купува дрехи, които харесвала, а не само такива, в които да може да се побере.В резултат на всичко това, жената достигнала до 63 килограма и твърди, че „самата тя не е забелязала колко бързо се е случило“. Надява се нейната история да вдъхнови други хора, които отслабват.

Превод и редакция: БЛИЦ