В Белица и околните села от сега знаят кой ще ги управлява в следващите четири години. Причината е прецедент, свързан с местния вот - за първи път от началото на демокрацията у нас, кмет на община заедно с действащите кметове на всички села в нея са единствените кандидати преди избори. 

За да бъдат законно избрани кметът на Белица Радослав Ревански и колегите му, трябва да получат поне по една валидна бюлетина на 29 октомври.

След като само ДПС издигна кандидати за кмет, Радослав Ревански се готви да управлява Белица за трети пореден мандат. А в града това не е изненада за никой.

"Много добър кмет, Белица се промени изцяло, така че се очакваше, беше нормално така да се получи", казва Соня Кутева, цитирана от БНТ.

"Направил е доста неща, а и доста неща си има за правене все още. Чистотата примерно, почистването на самия град Белица не е на необходимото ниво" - това е мнението на Йосиф Мадолев.

"Продължавам да надграждам колкото и нескромно да звучи. След срещата с вас отивам да видя какво се случва с пътя за Семково и стартираме нови улици в Белица и Краище", споделя пък Радослав Ревански, който е кмет на община Белица.

Битката в селата от общината, където се избира кмет също приключи още незапочнала.

"Имаме 9 села, в които се избират кметове и във всичките са регистрирани 9, по един кандидат и са старите кметове, действащите", казва Валя Попова, която е заместник председател на ОИК - Белица.

"Ние сме един екип, работим колективно и съм казал на всички колеги по селата, че това което правя аз в общината, както се държа с хората, искам и вие да се държите по същия начин, а ако видя, че някой прави нещо извън тази политика се е налагало да ги коригирам", допълни Ревански.

В Белица интригата остава в битката за Общинския съвет. Четири листи ще премерят сили за 13-те места в местния парламент. Това са: ДПС, ГЕРБ, БСП и "Възраждане".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук