Окръжният съд във Враца присъди обезщетение от 100 000 лева за козар от Косталево, който беше изнасилен брутално с дървен кол от трима тийнейджъри, пише "Конкурент". Информацията беше потвърдена от адвоката на пострадалия Николай Николов - Светла Генова. Сумата трябва да бъде платена от двамата пълнолентни извършители, както и от родителите на ненавършилия пълнолетие трети участник в престъплението. Решението на съдия Мирослав Досов може да се обжалва пред софийския апелативен съд.

Гнусната история е от началото на юни 2016 г., когато трима младежи - двама от които пълнолетни, подмамват пастира. Напиват го с бира и ракия, а след това му дават да пуши трева. Докато е замаян, младите хора го насилват с дървен кол. Вследствие на сексуалната гавра 54-годишният мъж е приет в болницата със спукано дебело черво, разкъсан анус и перфорирал пикочен мехур. Лекарите от врачанската болница едва го спасяват, но той остава половин човек. Извършителите - Теодор Иванов, Христо Христов и Емилиян, се прибират по домовете и оставят пастира да лежи окървавен и в безсъзнание в центъра на Косталево. Едва на сутринта, когато кметът Любомир Кръстев го намира, вика полиция и лекари.

Припомняме, че след сключено споразумение с прокуратурата насилниците Теодор Иванов /на 17 г./ и 20-годишният Христо Христов получиха условни присъди от 12 месеца лишаване от свобода. Сега двамата, заедно с непълнолетния при извършване на гнусното деяние Емилиян, ще трябва да заплатят и обезщетение на пастира за страданията, през които е преминал след бруталните им действия.