13 години затвор за Атанас Червенков - Райфъла. Мярката за лишаване от свобода ще се изтърпи при начален строг режим. Това реши председателката на съдебния състав, разглеждащ знаковото дело, Екатерина Роглекова, съобщава trafficnews.bg.
 
Червенков и Веселин Загорчев - Тъпото бяха признати за виновни по всички обвинения - извършване на опит за предумишлено убийство на собственика на медицински център Аргир Гяуров, както и за множество умишлени палежи на автомобили. За опита за убийство Райфъла получи 12 години, а 9 му бяха присъдени за автопалежите. Така магистратите решиха да му наложат крайно общо наказание от 13 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. 
 
Така решението на настоящия състав потвърди решението в предишното дело, след което процесът бе рестартиран. Предната присъда на бизнесмена отново бе 13 години. В настоящия процес прокуратурата поиска 16,5 години, ала искането бе само частично уважено.

Усмивката, с която Райфъла влезе в съдебната зала, посърна в момента, в който от устата на Роглекова излязоха думите "виновен".
 
Весо - Тъпото се сдоби с 12 години, които ще излежи в пловдивския затвор отново при първоначален строг режим. Като подбудител и помагач в опита за убийство на собственика на медицински център Аргир Гяуров, който беше намушкан многократно с нож, той получи 10 години, а за палежите на автомобили - 9. Общото наказание бе пресметнато на 12 години.
 
Симеон Генов и Бисер Романов, които са сочени за двамата преки извършителите на покушението срещу Гяуров, получиха по 5 години всеки, а изтърпяването им ще бъде при общ режим.