Бургазлията Красимир Пеев бе осъден заради дръзката си саморазправа с друг шофьор. Случаят е от лятото на 2020 година, но за него става едва сега, след като Районният съд в Бургас прие споразумението, сключено между Красимир и прокуратурата.

24-годишният млад мъж признава всички обстоятелства в обвинителния акт и приема присъдата от 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок, пише Флагман.бг.

Между кориците по делото става ясно, че на 13 юни м.г. той е шофирал лек автомобил „Ауди“ А6 на главния път Созопол-Бургас. Явно заради някаква маневра или действия на пътя, Красимир е изпаднал в дива ярост и догонил лек автомобил „Ауди“ А4 Авант.

Опитал се да го изблъска от пътя, отправял заплахи, изпреварил и спрял точно пред него, след което извадил метална тръба и започнал да нанася удари по автомобила. Разбил панорамното стъкло, както и нанесъл значителни щети по предния капак.

Водачът на пострадалия автомобил веднага подал сигнал на телефон 112. Красимир е задържан. Според прокуратурата той е извършил действията при формата на пряк умисъл.

Преди да подпише споразумението е принуден да възстанови щетите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук