Повдигнаха обвинение за смъртта на детето от Мездра на бащата на детето домакин. Обвиняемият е собственик на дома, в който загина 8-годишното момче.


Снимка: Bulnews

Престъплението е квалифицирано по чл. 338 ал 3 от НК т.е. за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на държани на огнестрелно оръжие и боеприпаси, уточнява Нова телевизия.

Мъртвото дете от Мездра - внук на известния бивш политик Тома Томов СНИМКА

При оглед в дома били открити ловни пушки, ловен полуавтомат, ловна нарезна карабина. Оръжията са законно притежавани от бащата на детето домакин, но били съхранявани в разрез със закона в мазето на къщата. В джоб на яке е намерена кутия с патрони, калибър 30-06, а на етажерка били наредени ловни патрони.

"Гръмнало го и избягало!": Братовчед с потресаващи разкрития пред БЛИЦ за смъртта на 8-г. внуче на ексдепутата Томов

Мъжът беше задържан да 24 часа още вчера. Малко след 20:30 тази вечер му е повдигнато обвинение и е задържан с прокурорска заповед до 72 часа.

Прокуратурата с нова версия за трагедията с 8-г. внук на Тома Томов, арестуваха...

Досъдебното производство по случая е на специален надзор в Окръжна прокуратура Враца и в Софийската апелативна прокуратура.

Предстои извършване на множество експертизи, между които съдебно медицинска, балистична, химическа и психолого-психиатрична.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!