Тройният убиец от “Гео Милев” за пореден път се размина със свободата. Софийският апелативен съд отново отказа да го пусне условно предсрочно от затвора. Причината – не осъзнавал в пълна степен вредата, която е причинил. Решението на тричленния съдебен състав е от 29 декември и е окончателно.

Така Димитър Кънчев посрещна поредната нова година зад решетките.

Той е в затворническото общежитие в Казичене от 17 юни 2017 г. заради добро поведение.

Там изтърпява остатъка от 2 години и половина от 16-годишната присъда, дадена за убийството на баща му – оръжейника Николай Кънчев, мащехата му Миглена и 4-годишното братче, също Николай. Тримата са открити мъртви в семейния мезонет в столичния кв. “Гео Милев” на 2 март 1997 г. Синът тийнейджър е задържан ден след тройното убийство, защото бил с приятели.

След ареста тогава 18-годишният младеж прави самопризнания. По-късно се отрича, твърдейки, че били под въздействието на диазепам.
Кънчев влезе в затвора в края на май 2013 г. след 16-годишна съдебна сага, през което време делото четири пъти стига до ВКС.

Той не за първи път иска да излезе на свобода. Същото стори и през януари 2020 г., но Софийският апелативен съд отново му отказа с аргумента, че не осъзнава напълно вината си. Кънчев отрича да е извършил престъплението.