Апелативният съд в София остави в ареста 23-годишния Денис Ал Газзи. Той е обвинен в убийството на 32-годишния Илиян Илиев в столичния квартал Люлин. Мъжът беше намушкан с нож след заря по повод раждането на дете.

Случаят предизвика вълна от възмущение. По време на заседанието на апелативния съд хора се събраха на протест пред Съдебната палата с искане за справедливо наказание за убийството на Илиян Илиев.

Жителите на столичния ж.к. "Люлин", роднини и приятели на Илиев настояват виновният за смъртта му Денис Мустафа Камел Ал Газзи да получи най-тежката присъда.

Те смятат, че човек, който е осъждан, а след това отнема и човешки живот, не трябва да бъде повече на свобода.

Обвиняемият заяви пред съда, че всичко, което е направил, е било при самозащита и е станало инцидент и иска да завърши образованието си.

Според съдебния състав може да бъде направено обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е обвинен, както и че има опасност той да се укрие предвид бягството му от местопрестъплението  или да извърши друго престъпление.

Освен това деянието е извършено в изпитателния срок на присъда за друго умишлено престъпление, мотивира се съдът.

Определението на САС е окончателно и не подлежи на жалба и протест. 

Преди няколко дни се появиха видеоклипове, от които става ясно, че обвиняемият е проявявал изблици на опасна агресия и преди фаталната нощ на престъплението.  

Хора, които твърдят, че познават Денис Мустафа Камел Ал Газзи коментираха, че той е имал и афинитет към хладните оръжия. Показателен за това, че убиецът е имал слабост към хладните оръжия е и фактът, че е поставил нож под снимката си във Фейсбук.