Пловдивският районен съд осъди Красимир Костов, блъснал жена в "Кючук Париж" миналата година, предаде Plovdiv24.bg.

Наказанието на шофьора от масовия градски транспорт в Пловдив е 8 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим и 2 години лишаване от правото да управлява МПС, защото е неумишлено престъпление, съобщи съдия Методи Антонов.

До 1 месец прокуратурата ще поиска да се приведе в изпълнение и предишно наказание от 1 година, което досега е било условно.

Припомняме, че срещу подсъдимия Красимир Костов е повдигнато обвинение по чл.343, ал.3 от НК. На 15.02.2022 г. в Пловдив, на кръстовището между бул.“Никола Вапцаров“ и бул.“Македония“, е управлявал автобус от градския транспорт, и е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил средна телесна повреда на Д.Л.Г. на 73 г, на пешеходна пътека.

Пострадалата е получила черепно-мозъчна травма, довело до разстройство на здравето, временно опасно за живота, като деянието е извършено на пешеходна пътека.

Костов е бил многократно санкциониран по административен ред за извършени от него нарушения на ЗДвП. Също така с присъда от 2020г. от Окръжен съд – Пловдив е бил признат за виновен, че при шофиране на автобус е нарушил правилата за движение, и по непредпазливост е причинил смъртта на Е.Н.И., за което му било наложено наказание 1 г. "лишаване от свобода“, изпълнението на което е било отложено с изпитателен срок от 3 г.

На 15.02.2022г., Костов е управлявал поверения му автобус, като приближавайки кръстовището светнал червен сигнал, указващ му да спре, но подсъдимият не се съобразил и навлязъл в кръстовището. По същото време пострадалата се е намирала на тротоара срещу маркирана пешеходна пътека и след като светнал зелен светофар за пешеходците, предприела пресичане.

Красимир Костов не е реагирал на навлизането на пешеходката на платното и секунди след това последвал удар, при който пострадалата била отхвърлена назад, паднала върху тротоара и загубила съзнание.
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук