Осъдиха пловдивчанина, който след скандал в центъра на града, изхвърли малко котенце през терасата. Златко бе подведен под отговорност за причиняване на жестокост към гръбначно животно довела до смърт, пише "Трафик нюз".

Припомняме, че мъжът уби жестоко домашния си любимец, изхвърляйки го през прозореца на 25 септември миналата година.

Патрул на Четвърто районно управление се отзовал на сигнала около 22:30 часа в неделя. Съседи били алармирали за нарушаване на нощната тишина в квартал "Каменица". 

Златко се скара с жена си и за да ѝ отмъсти метна от 6-я етаж... СНИМКИ
 
Оказало се, че в жилище на шестия етаж на адреса бил избухнал лют скандал. В резултат от битовата драма 34-годишният Златко изхвърлил през прозорец домашна котка. Животното е издъхнало на място.

34-годишният Златко и жена му започнали кавга в дома им на улица „Кричим” в центъра на града. Те имали гости. След солидна почерпка започнал спор. Причина за семейния скандал била вечерята, поднесена от домакинята. Според Златко месото било твърде препечено.

Словесната свада била ожесточена, като прирастнала във физическа такава. Близо час виковете на двойката са се чували в квартала.

В един момент Златко излязъл на терасата, където било котенцето. Там му била купата за храна и пясъка. Виждайки животинчето, 34-годишният мъж го сграбчил и провесил през терасата. Този акт бил за назидание на жена му.

Последната се развикала и Златко още повече се ядосал. Той хвърлил котето, а след него и кашона с пясък. Телцето на животинчето паднало върху пикап. Котето починало на място.

Жестокото деяние станало достояние на половината квартал. Още тогава наш репортер успя да разговаря със съседи.

„Хвърляха през терасата посуда, тенджери. Бяха обезумели. Изведнъж се чу силно тупкане и съседите се развикаха. Погледнахме и видяхме телцето на котенце върху тава на микробус, спрян пред кооперацията”, сподели пред наш репортер съсед на Златко и жена му.

Веднага била повикана полиция.Златко е бил задържан.

„Скандалите между двамата са всяка вечер. Момичето е бременно, но въпреки това той й крещи и дори посяга. Само ден преди жестокия инцидент, двамата се биеха в градинката пред блока. Шамари, псувни, обиди. Грозна картинка. Златко е постоянно неадекватен, приятелката му пък консумира алкохол, въпреки, че е бременна”, допълват жителите на улица „Кричим”. 

Десет месеца по-късно, Златко е изправен пред съда. Той е стар познайник на полицията, но официално той е неосъждан / реабилитиран/.

Мъжът е трудово ангажиран и семеен. Поради тези факти той бе освободен от наказателна отговорност и глобен финансово. Що се отнася до размера, магистратите му определиха минимална санкция, а именно 1000 лева.