Районният съд в Монтана наказа с парична глоба от 1000 лева 54-годишен мъж, нанесъл побой на учителка в детска градина в село Мадан, община Бойчиновци.

Нападението е станало на 25 април тази година. Тогава подсъдимият Р.Р., който е със средно образование, безработен, неосъждан, нанесъл в центъра на селото удари по лицето и главата, скубал косите, дърпал ушите и обиждал В.А.

С побоя агресивният мъж причинил на учителката лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание, без разстройство на здравето.

Деянието, за което законът предвижда до 3 години затвор, е извършено по повод изпълняваната от пострадалата служба - учител в Детска градина „Щастливо детство” в село Мадан, пише bulnews.bg.  

На досъдебното производство мъжът обяснил, че нанесъл побой на учителката, защото в детската градина дърпала ушите на дъщеря му и я тормозела. Пред магистратите подсъдимият изказал съжаление за стореното и помолил за по-леко наказание.  

Съдът призна обвиняемия Р.Р за виновен, освободи го от наказателна отговорност и му наложи административно наказание „Глоба“ в размер на 1 000 лева, която да заплати в полза на Републиканския бюджет.

Решението подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Окръжен съд-Монтана.