32-годишната санданчанка Кристина Дунчева, която бе обвинена за убийството на двете си деца, ще бъде настанена за лечение в психиатрична болница, пише struma.bg.

Искането за налагане на медицинска мярка на прокуратурата ще бъде разгледано на насроченото за утре заседание в Окръжен съд – Благоевград. 

То е мотивирано на база изготвената психиатрична експертиза, която бе назначена в хода на разследването на бруталното убийство, за което бе обвинена майката.

Двете деца – момиченце и момченце, на 3 и 5 години, бяха убити на 19 ноември по особено жесток начин в къщата на баща им Георги Трайков, която се намира в близост до полицията. След убийството Кристина Дунчева бе арестувана и съдът й наложи най-тежката мярка „задържане под стража“. Окръжният съдия Красимир Аршинков счете, че няма опасност да се укрие, но съществува опасност да извърши друго престъпление.

Според наблюдаващия прокурор обвиняемата жена била психически нестабилна, не взимала редовно предписаните й лекарства.  Адвокатът й също твърди, че за краткото време, през което е бил с нея, тя гледала в една точка и не бил сигурен какво е психическото й състояние.

Според защитата тя е била подложена на системен тормоз от страна на нейния мъж и въпреки жалбите не получила никаква защита. По съвет на адвоката си тя завела и дело за домашно насилие срещу мъжа си.

Районният съд наложи глоба от 1000 лв. на Георги Трайков с решение от миналия месец.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!