9 години затвор е присъдата, постановена от Пловдивския Окръжен съд за украинския шофьор Станислав Пислар, причинил тежка катастрофа на магистрала „Тракия" в края на май 2018 г., пише Trafficnews.bg.

При фаталния сблъсък загина младо семейство. Инцидентът стана на 122 км на магистралата в посока София. Преди да се вреже в лекия автомобил на Ивайло и Северина, камионът, управляван от Пислар, е блъснал аварийна количка за ремонт. След удара преминал през мантинелата и така се стигнало до фаталния сблъсък.

Северина е била бременната в 7-ия месец. 

Пислар буквално бе съкрушен от тежката присъда. Освен това съдът реши, че в продължение на 10 години той няма да има право да управлява МПС. 

В наказателното дело близките на Северина и Ивайло не са предявили финансови претенции. Искове обаче предстои да бъдат предявени към застрахователя на камиона. 

Станислав Пислар ще лежи присъдата си при първоначален общ режим. Той ще обжалва наказанието през Апелативен съд. Наблюдаващият прокурор заяви, че ще прецени дали да протестира присъдата, след като се запознае с мотивите.